top of page

Vera Williams

LANGUAGE: NL

TALK

Vera Williams

Ontdek het fascinerende vak van wetenschappelijke animatie, waar wetenschap en creativiteit samenkomen en de verbazingwekkende microscopische wereld tot leven wordt gebracht. Tijdens de Nacht van Ontdekkingen vertelt Vera Williams hoe wetenschappelijk animeren de deur opent tot de wonderlijke wereld van de microbiologie.

Wetenschappelijke animatie speelt een cruciale rol in het delen van wetenschappelijke kennis met een breed publiek. Deze animaties maken complexe microbiologische concepten begrijpelijk door dynamische processen visueel weer te geven. Ze wekken verwondering op en nemen je mee op een reis door de microscopische wereld.

Deze microscopische wereld wordt tot in haar kleinste details blootgelegd door de microscopen van het NeCEN. Net als dat ontdekkingsreizigers vroeger vondsten van nieuwe landen en culturen mee terug brachten naar hun eigen land, zo brengen de microscopen van NeCEN nieuwe microwerelden aan het licht voor ons om te ontdekken.

Tijdens de presentatie belicht Vera het creatieve proces achter de wetenschappelijke animatie. Van de eerste ideeën tot het gebruik van geavanceerde software en machines, worden de technieken onthuld achter het creëren van animaties die de magie van microbiologie tot leven brengen.

Als je gefascineerd bent door de indrukwekkende wereld van wetenschappelijke animatie en hoe deze animaties onze kennis van de microbiologie vergroten, mag je deze presentatie op de Nacht van Ontdekkingen niet missen. Laat je meevoeren door de mooie beelden en verhalen die onzichtbare werelden zichtbaar maken.

Close-up Treponema denticola” by Vera Williams is licensed under CC BY 4.0

bottom of page