top of page
 • Wanneer, waar en hoe laat en vindt de Nacht plaats?
  De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats op 14 september 2024. Het programma duurt van 19.00 – 00.00 uur op het terrein van de Hortus botanicus Leiden, in het Academiegebouw van Universiteit Leiden, de Oude Sterrewacht en PJ Veth Gebouw. Wie om 00.00 uur nog niet uitgefeest is, kan terecht op de Afterparty in Nobel met Lander & Adriaan. Ga naar www.nobel.nl voor meer info.
 • Hoeveel kost een kaartje?
  Zie hiervoor onze ticketpagina voor de meeste actuele tickets.
 • Waar kun je kaartjes kopen?
  Op zaterdag 14 september 2024 zijn de kassa’s vanaf 18.00 uur geopend. Kaartjes kunnen ter plekke gekocht worden bij de ingang van de Hortus aan het Rapenburg. Wij adviseren echter om kaarten online te kopen via onze ticketshop.
 • Is de Nacht ook toegankelijk voor kinderen?
  Er is geen speciale kinderprogrammering, maar er zijn voldoende activiteiten en kunstwerken die ook voor kinderen (12+) erg leuk zijn.
 • Hoe goed is de Nacht bereikbaar?
  Leiden is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station is het slechts vijftien minuten lopen tot het festivalhart aan het Rapenburg. Toch met de auto? Parkeren kan in de Parkeergarage Lammermarkt, of in de Parkeergarage Garenmarkt, beiden op loopafstand van het terrein. Of parkeer je auto bij Parkeerterrein Haagweg. Vanaf daar rijden gratis shuttlebusjes die je weer ophalen wanneer jij wilt. Mocht je op de fiets komen, bij alle festivallocaties kun je je fiets parkeren.
 • Zijn er foodtrucks aanwezig?
  Op het festivalterrein kun je op meerdere plekken versnaperingen halen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Orangerie in de Hortus botanicus, maar ook bij meerdere foodtrucks op het terrein. Hier kan uitsluitend met PIN worden afgerekend.
 • Hoe werkt statiegeld voor maaltijdverpakkingen?
  De Nacht van Ontdekkingen werkt met herbruikbare maaltijdverpakkingen. Bezoekers betalen 1 euro extra (statiegeld) voor hun herbruikbare maaltijdverpakking. Bij inlevering van de maaltijdverpakkingen krijgen de bezoekers deze euro weer terug in de vorm van een muntje. Dit muntje heeft een waarde van 1 euro die als korting ingezet kan worden voor een consumptie (zowel eten als drinken). De muntjes zijn niet in te leveren voor geld.
 • Hoe werk het ECOGLAS?
  De Nacht van Ontdekkingen gebruikt ECOGLAS. Je ontvangt bij de kassa één muntje. Zodra je bij de bar een drankje bestelt, ontvang je met dat muntje een ecoglas. Bewaar je glas goed, want als je je glas kwijtraakt, en je bestelt een drankje zonder muntje of glas, dan betaal je € 1,- voor je ecoglas. Ecoglazen zijn aan het einde van de avond NIET in te leveren voor geld.
 • Contact
  Heb je een andere vraag? Neem contact op met de Nacht van Ontdekkingen organisatie via contact@nachtvanontdekkingen.nl
 • De Organisatie
  De Nacht is aan alweer aan de achtset editie toe. De organisatie van de Nacht is in handen van Alexander Mouret , Marlijn Kok, Bjorn de Jong, Bas Schreuder en Bastiaan Bakker. De Nacht is wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Leiden&Partners, Cultuurfonds Leiden en de Universiteit Leiden gesteund door meerdere partners. In 2018 veranderde de naam van de Nacht van Kunst en Kennis in de Nacht van Ontdekkingen.
bottom of page