top of page

TIM KNOL

De Wandelclub

LANGUAGE: NL

MUSIC

TIM KNOL

Voordat de deuren naar De Nacht van Ontdekkingen om 19.00 uur openen, is De Nacht eigenlijk al begonnen! Tim Knol begint namelijk al om 17.15 uur, buiten de poorten van de Hortus, in het historische centrum van Leiden zélf!

‘Sam’s leaving town, he lost control, he tried to live his own rock and roll,’ zong de negentienjarige Tim Knol in de hit ‘Sam’, die ruim tien jaar geleden zijn doorbraak naar het grote publiek betekende. Geruisloos eiste het muzikantenleven in de tussentijd zijn tol, tot Tim plots een jongen in de spiegel zag die de controle kwijt was. Drank, ongezond eten en oververmoeidheid dwongen hem los te breken, zijn levensstijl drastisch te herzien en op zoek te gaan naar een andere, betere variant van zichzelf.

Knol gooide zijn leven om. Hij ontdekte het wandelen en trekt er sindsdien het liefst dagelijks kilometers op uit. Alleen, of met De Wandelclub.

Voorafgaand aan De Nacht wandelt Tim met De Wandelclub de Singelparkwandeling. Een schitterende route van 6,5 kilometer langs de singels van het historische centrum van Leiden. Tim neemt zijn gitaar mee en speelt onderweg op een paar bijzondere plekken muziek. Daarnaast vertelt hij zijn verhaal over jezelf heruitvinden, inspiratie, over levenslust, vriendschap en vooral over muziek.

De wandeling start om 17.15 uur bij het Pieterskerkplein en eindigt rond 19.15 uur bij de ingang van de Nacht van Ontdekkingen.
Later die avond, rond 21.15, spelen Tim Knol & The Wandering Hearts nummers van zijn nieuwe album Lighyear better op het podium bij het Amphitheater.

bottom of page