top of page

The Plantriarchy

LANGUAGE: NL

TALK

The Plantriarchy

Het werk van G.C. Heemskerk varieert van tekeningen tot audio, video en performances. Samenwerking is een belangrijke factor binnen het werk. G.C. heeft onder andere samengewerkt met: Wiske (G.C.'s trouwe viervoeter), Annie Bremmer † (een 89-jarige vriendin) en een fictieve "invasieve" plant. Hoewel het werk verschillende vormen aanneemt, zijn ze allemaal een vorm van verhalen vertellen, vaak met combinaties van wetenschap, wetenschapsfilosofie, sciencefiction en folklore.

De film The Plantiriarchy van G.C. Heemskerk behelst een driedelig (pseudo) wetenschappelijk kostuumdrama, waarin een invasieve, fictieve plant de hoofdrol speelt.

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen neemt G.C. de bezoeker mee in haar wereld.


In mei werden tijdens Industry Day, de jaarlijkse bijeenkomst voor Leidse makers, in Museum De Lakenhal drie genomineerden van de Doesjenel Prijs bekendgemaakt. Deze prijs is bedoeld voor kunstenaars van 35 jaar of jonger met een aantoonbare band met Leiden. Het werk van de genomineerde kunstenaars Gijsje C. Heemskerk, Emma van Noort en Kwinnie Le is vanaf 22 september te zien tijdens een gezamenlijke tentoonstelling in Museum De Lakenhal. Op 8 december wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaar bekendgemaakt.

bottom of page