top of page

Ilja Leonard Pfeijffer x Dario Goldbach

Hoe word ik een beroemd schrijver?

LANGUAGE: NL

INTERVIEW

Ilja Leonard Pfeijffer x Dario Goldbach

Twee schrijvers betreden samen het podium op de Nacht van Ontdekkingen: debutant Dario Goldbach, een zeer verse verschijning op het literair toneel met zijn net verschenen ‘De Man die Alles Had’, en de schrijver waar wij al jaren niet omheen kunnen - de beroemde en gevierde schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Onder kundige begeleiding van Roos van Rijswijk gaan de meester en de leerling met elkaar in gesprek. Hoe is het om een schrijver te zijn? Waarom schrijf je eigenlijk? Hoe krijg je het voor elkaar om te debuteren? Moet je veel lezen als schrijver? Hoe voer je een polemiek? Hoe schrijf je een bestseller?


In 2011 schreef Ilja Leonard Pfeijffer in nrc.next een half jaar lang bondige stukken over het schrijverschap. Deze verhalen werden samengebracht in het literair zelfhulpboek ‘Hoe word ik een beroemd schrijver?’. Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als ‘La Superba' en ‘Grand Hotel Europa’. ‘Alkibiades' is zijn nieuwste roman.

Dario Goldbach (1992) wil boeken schrijven voor mensen die niet lezen. Tijdens de pandemie publiceerde hij, samen met zijn bondgenoten van het Haagse Cultuurbordeel PIP, de novelle ‘Vier Weekenden’, die De Arbeiderspers op zijn spoor bracht. ‘De Man die Alles Had’ is zijn officiële literaire debuut.

Roos van Rijswijk (1985) is schrijver van romans en korte verhalen, die onder meer verschijnen bij Uitgeverij Querido. Voor haar debuutroman ‘Onheilig’ ontving ze de Anton Wachterprijs. ‘De olifant van de bovenbuurman’ is een prentenboek voor volwassenen, geïllustreerd door Sylvia Weve. ‘De dwaler’ is een verhalenbundel die werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Roos geeft les in het schrijven van korte verhalen aan de Schrijversvakschool.


www.iljapfeijffer.com
www.dariogoldbach.nl
www.roosvanrijswijk.nl

bottom of page