top of page

Focus Podcast (NTR)

Diep in de psychedelica

LANGUAGE: NL

LIVE PODCAST

Focus Podcast (NTR)

Bij elke nieuwe crisis kijken we hoopvol naar wetenschappers: kunnen jullie ons hieruit redden? In de podcast Focus (NTR) hoor je de verhalen van nieuwsgierige onderzoekers die streven, worstelen, falen en slagen in het vinden van oplossingen van de problemen van deze tijd.

Luister, kijk en praat mee bij een live opname van de wetenschapspodcast, waarin presentator Sander Nieuwenhuijsen in gesprek gaat met neurowetenschapper Michiel van Elk over de wetenschap van psychedelica. Hoe onderzoekt hij de werking van de middelen op het brein en welke kansen liggen er voor nieuwe toepassingen in de toekomst? Hoor meer over zijn eigen ervaringen en die van anderen met psychedelische middelen. Ook is ruimte om al je vragen te stellen! Na afloop is de podcast te beluisteren in je favoriete podcast-app.

Voorafgaand aan de opname van de podcast geeft Michiel van Elk om 22.00 uur een lezing over ‘de nuchtere kijk op psychedelica’ in de Orangerie.
Benieuwd naar de psychedelische VR-ervaring? Tussen 19.00 en 00.00 uur kun je op verschillende plekken rondom de Orangerie - onder begeleiding - een VR-bril opzetten.https://ntr.nl/wetenschap

bottom of page