top of page

Cyborgs, Colleges en Claude op de Nacht van Ontdekkingen

15 jun. 2023

Ontdek beginnende makers, jonge wetenschappers en kunstenaars op hét kunst- en
kennisfestival van Zuid-Holland.

Leiden, 15 juni 2023 - Op zaterdag 16 september vindt het kunst- en kennisfestival de Nacht van Ontdekkingen plaats in Leiden. Een van de hoofdacts is zanger Claude, bekend van het nummer ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Daarnaast is er een gevarieerd programma van muziek, theater, kunst en workshops: op het festivalterrein bij het Academiegebouw en Universiteitsbibliotheek van Universiteit Leiden, de Hortus botanicus Leiden en de Oude Sterrewacht ontdek je beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars.


Eerste 22 acts bekend

De organisatie van de Nacht van Ontdekkingen heeft voor de aankomende editie gevarieerde acts naar Leiden gehaald, zo ook Nederlandse zanger Claude. Claude, die oorspronkelijk uit Congo komt, brak door met zijn debuutsingle ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Ook komt cyborg-kunstenaar Neil Harbisson naar het festival en neemt auteur Barry Fitzgerald ons mee in de wereld van superhelden. “De Nacht van Ontdekkingen belooft een avond vol echte ontdekkingen te worden. Naast een paar bekende acts verrassen we onze nieuwsgierige bezoekers met originele programmering rondom kunst, wetenschap en ook zeker de cross-over van kunst én wetenschap!”, aldus Alexander Mouret, programmamaker.


Verder zijn er ook colleges te volgen over uiteenlopende onderwerpen. Van de toekomst van het lichaam, de boodschap van HipHop, A.I., wetenschappelijke animaties tot de rol van de mens als poepproducent. Benieuwd naar de andere 18 acts? Bekijk nachtvanontdekkingen.nl/programma.


Early birds

De vroege vogels die nu al verzekerd willen zijn van een ticket kunnen tot 1 juli een kaartje kopen met korting. De reguliere early birds kosten €17,50. Ben je student? Dan krijg je extra korting en betaal je €10,00. Na 1 juli kosten de reguliere tickets €19,50 en betalen studenten €12,50 voor een kaartje. Tickets voor de Nacht van Ontdekkingen zijn te koop via nachtvanontdekkingen.nl/tickets.

bottom of page