Zuster Zonnebloem

Zuster Zonnebloem

Ontdek de Sixties in een splinternieuw jasje.

Er zou altijd ruimte moeten zijn voor wat fijne vintage zonneschijn in je leven… laat dat maar over aan Zuster Zonnebloem! Deze kersverse psychedelische rockband kwam in 2020 zomaar uit het niets tevoorschijn met de debuutsingle Without Time. In maart dit jaar wonnen zij De Nobel Award 2021, de popprijs van de Leidse regio.

Hanne Brunekreeft, Lars Douma, Rick van Loon en Timo Verlaan spelen samen alsof ze elkaars gedachten lezen en zijn niet bang de grenzen van de gebaande paden op te zoeken. De sound van Zuster Zonnebloem is old-school en karakteristiek maar toch vernieuwend en divers. Het ene moment kwetsbaar, dromerig en kraakhelder, het andere ruig, rauw en losgeslagen. Met ijzersterke lyrics, eerlijk maar hoopvol, met als doel de wereld een stukje zonniger te maken.

Vergeet de tijd met een splinternieuwe band in een oud (afghaans) jasje en ontdek de kleurrijke melodieën en groovy ritmes geïnspireerd op muziek uit de jaren ‘60 (denk aan: Pink Floyd, Gradeful Dead, Jefferson Airplane).