Thomas Dulfer

Thomas Dulfer

Ontdek wat er met het hart gebeurt als het live versterkt wordt tijdens het spelen.

Waar gaat het hart van Thomas Dulfer letterlijk sneller van kloppen? In het programma Palpitations laat hij doormiddel van stukken die letterlijk zijn geïnspireerd op zijn eigen hartslag horen wat er tijdens het spelen gebeurt met het hart door deze live uit te versterken.
Naast de letterlijke toepassing van het hart bestaat Palpitations ook uit muziekstukken waar zijn hart sneller van gaat kloppen, zoals het eerste stuk dat voor de fagot geschreven “Sacra partitura” van Böddecker tot “November 22” van Azmeh die de fagot ontzettend mooi laat zingen. De combinatie van stukken over het hart, de stukken die dichtbij zijn hart liggen en die de fagot laten stralen maken Palpitations een heel persoonlijk programma. Met behulp van techniek zoals effect pedalen en hartslagmeters is het daarnaast een onderscheidend programma, waarbij zijn passies voor het hart en de fagot op een indrukwekkende manier versmelten.

Deze productie is in 2019 tot stand gekomen in opdracht van de Nationale Jeugdorkesten Nederland en is in première gegaan tijdens de Muziekzomer Gelderland. Daarnaast is Thomas door het BNG Cultuurfonds uitgeroepen als winnaar van de BNG Bank Muziekprijs.