Sensing CO2 proeverij

Sensing CO2 proeverij

De impact van koolstofdioxide op de atmosfeer is moeilijk in abstracte aantallen te bevatten. Des te complexer is het gegeven dat ook jouw digitale gedrag invloed heeft op de CO2-uitstoot. Sterker nog: op dit moment al stoten we wereldwijd door ons digitale gedrag net zoveel CO2 uit als de mondiale luchtvaart. Als het internet een land zou zijn dan zou het nu al het 6de land ter wereld zijn in termen van CO2 uitstoot. ‘Sensing CO2’ maakt veranderende CO2-impact van digitaal gedrag zichtbaar én tastbaar.

Middels een proeverij installatie worden verschillende drankjes geproduceerd die afgestemd zijn op persoonlijk digitaal gedrag. Het resultaat is een interactieve performance; een databankervaring en proeverij, waarbij eigen gedrag kan worden ervaren in smaak en beeld. Het ‘E-missions platform’ geeft verdieping aan de  gesprekken en leidt naar tips & tricks. De ecologische voetafdruk van ons internetgebruik neemt exponentieel toe. Benieuwd hoe jouw digitale gedrag zich hiertoe verhoudt?

Bezoek de Nacht van Ontdekkingen en ontdek samen kunstenaar Leanne Wijnsma en innovatieplatform In4Art hoe jouw persoonlijke digitale gedrag smaakt.