More-than-Planet Tentoonstelling

More-than-Planet Tentoonstelling

Ontdek een andere manier om naar de aarde en mensheid te kijken

We leven op een planeet waarop 75% van het landoppervlak zucht onder aantoonbare menselijke druk. De manier waarop mensen zich de aarde voorstellen heeft een grote impact op de omgeving en het milieu. Ons voorstellingsvermogen wordt gevoed door aannames, waardesystemen, visuele culturen en technologieën waarmee we over het milieu en de aarde nadenken. Deze aannames en technologieën zijn echter niet neutraal of maatschappelijk inclusief. 
 
Om een alternatief te bieden toont de expositie More-thanPlanet een vijftal transdisciplinaire werken. Zij openen het gesprek over de manier waarop technologie en door kunst gedreven innovatie de druk op onze leefomgeving kan verminderen. De tentoonstelling kijkt kritisch naar de rol van de mens en presenteert moderne problematiek in een nieuw perspectief. Na het zien van de tentoonstelling zal je misschien ook anders kijken naar je eigen leven. 
 
De tentoonstelling is te zien in het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht. Meer informatie over de tentoonstellingen en kunstwerken kan je hier vinden.