Mindfulness Meditation – Ivana Burić

Mindfulness Meditation – Ivana Burić

Ontdek tijdens De Nacht alles over Ivana’s onderzoek naar mindfulness en stress en ervaar zelf in een korte begeleide meditatie wat mindfulness is.

Dr. Ivana Buric is een Kroatische mindfulness docent en een mindfulness onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studententijd ontdekte ze meditatie en al snel werd ze geïntrigeerd door de voordelen in het dagelijks leven: verbeterde aandacht, minder onzekerheid, minder stress. Hoe kon dat toch? Is dit magie of is het iets anders?

Gemotiveerd door deze vragen begon ze niet veel later aan haar onderzoek carrière aan de Universiteit van Amsterdam waar ze onderzoek doet naar wat er in onze geest en lichaam gebeurt als we regelmatig mindfulness meditatie beoefenen.

“Hoe hard we ook ons best doen, in het level zullen we altijd moeilijkheden en stress tegenkomen. Maar wat als we zelf het grootste deel van die stress veroorzaken? Dit is wat er telkens gebeurt als we piekeren over het verleden, scenario’s bedenken in de toekomst die waarschijnlijk nooit uit gaan komen of als we ongepast reageren in een stressvolle situatie.

We kunnen niet alles controleren wat het leven ons brengt. Wat we wel kunnen leren is hoe effectiever te reageren op die moeilijkheden en zo onze gezondheid en innerlijke rust te beschermen. Mindfulness is een verzameling technieken precies daarvoor bedoeld!

Ontdek tijdens De Nacht alles over het onderzoek naar mindfulness en stress en ervaar zelf in een korte begeleide meditatie hoe mindfulness werkt.