Op tijdreis met Stephen Hawking

Categorie LEZING
Tijd en locatie Academiegebouw, Groot Auditorium, 22.30 uur

Op tijdreis met Stephen Hawking

Thomas Hertog duidt Stephen Hawking. Op 14 maart overleed Stephen Hawking. Professor Thomas Hertog werkte samen met Hawking en duidt het leven en de werken van het natuurkundig en kosmologisch genie. In het academiegebouw neemt hij zijn gehoor mee op Hawking’s  ontdekkingsreis naar de grenzen van tijd. 

“Mijn doel is eenvoudig; ik streef naar een volledig begrip van het heelal.” Zo stelde Stephen Hawking het ooit. Thomas Hertog had het voorrecht om Hawking te helpen bij zijn zoektocht naar zijn Theory of Everything. De queeste bracht hen naar een dieper inzicht en de meest extreme gebieden van dit heelal, daar waar de vertrouwde notie van tijd haar betekenis verliest. Hertog neemt je in deze lezing mee op reis naar zwarte gaten, de oerknal en het einde der tijden. Kan het zo zijn dat er niet één universum bestaat, maar meerdere? Maken we deel uit van een zogenaamd “multiversum”? En wat betekent dat voor ons?

Professor Thomas Hertog (Leuven, 1975) is theoretisch natuurkundige en leerde Stephen Hawking kennen in 1998. Tot vlak voor diens dood werkte Hertog samen met Hawking aan een theorie over de oerknal.