GAIA

GAIA

Ontdek hoe de aarde eruit ziet vanaf de maan gezien

Het rondreizend kunstwerk GAIA van de Britse kunstenaar Luke Jerram is tijdens de Nacht van Ontdekkingen in de Pieterskerk Leiden te zien. Pieterskerk Leiden gaat tijdens de Nacht van Ontdekkingen speciaal voor dit evenement open.

De kunstenaar maakte een bol met een diameter van zeven meter. Dat is 1,8 miljoen keer kleiner dan de echte aarde.  De bol is bedekt met gedetailleerde NASA-afbeeldingen van het aardoppervlak. Daarmee is het mogelijk om onze eigen planeet ‘van een afstand’ te beleven, net zoals de bemanning van de Apollo 17 haar in 1972 zag.

“I hope visitors to Gaia get to see the Earth as if from space; an incredibly beautiful and precious place. An ecosystem we urgently need to look after – our only home.” – Luke Jerram

Gaia is in de Griekse mythologie de personificatie van Moeder Aarde. Het kunstwerk biedt een nieuw perspectief op onze plek op aarde.

GAIA in de Pieterskerk Leiden is tot stand gekomen in samenwerking met Cultuurfonds Leiden, Stichting tot Behoud van de Internationale Viering van het Ontzet van Leiden en Leiden & Partners. GAIA is nog tot eind september te zien.