Een eeuwenoud complot rond de Pilgrim Fathers

Een eeuwenoude moord in kringen van de Pilgrim Fathers

Categorie EXCURSIE
Tijd en locatie Rapenburg kade, Hortus-zijde, 19.45 uur, 21.00 uur en 22.15 uur

Een eeuwenoud complot rond de Pilgrim Fathers

De Pilgrim Fathers waren een groep Engelse geloofspuriteinen. Nadat zij braken met de Engelse Staatskerk (de Anglicaanse Kerk), werden zij onderdrukt. Voor een aantal van hen werd de druk zo groot, dat zij hun land verlieten. Ongeveer honderd van deze vluchtelingen vestigden zich in 1609 in Leiden, de opkomende stad met een protestantse universiteit, vrijheid van drukpers en werk in de lakenindustrie.

Stadsgids Willem Hogendoorn en schrijver Jeroen Windmeijer nemen u mee naar locaties rond de Pieterskerk en het Rapenburg die een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis van de Pilgrim Fathers.

Afgelopen augustus verscheen Het Pilgrim Fathers Complot van de Leidse schrijver Jeroen Windmeijer (de Dan Brown van de Lange Landen). Het is het derde deel van zijn veelgeprezen Leidse trilogie. Tijdens de excursie vertelt Hogendoorn over de historische achtergronden van de plek en leest Windmeijer fragmenten voor uit zijn boek, de spannende zoektocht van universitair docent Peter de Haan naar een mysterieuze moordzaak in kringen van de Leidse Vrijmetselaars.

Let op: maximaal 20 personen per wandeling. Duur van de wandeling ongeveer 45 minuten.