De Grote Internet Pubquiz – Roos en Nastia

De Grote Internet Pubquiz – Roos en Nastia

Ontdek alles over jouw digitale leven.

Luistert Instagram je echt af of is dat een fabel? Welke Trump-tweet is echt en welke nep?
En herken jij de deepfake-video? Dit soort vragen kun je verwachten bij de Grote Internet Pub Quiz.

Met hun verregaande kennis over alles wat met het internet heeft te maken, brengen kunstenaars Roos Groothuizen en Nastia Cistakova jou een gebalanceerde dosis aan kennis en chaos. Een half uur lang testen ze jouw kennis over jouw digitale leven. Speel mee met je smartphone en zit klaar met je biertje. Wie weet ga jij er met de hoofdprijs vandoor!

Roos Groothuizen strijdt als mediakunstenaar voor digitale mensenrechten. Ze doet onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Wie is er uiteindelijk in controle over wat we waarnemen? Om de onzichtbare kant van het internet tastbaarder te maken, kiest Roos in haar werk vrijwel altijd voor een spelvorm. Zo ontwikkelde ze eerder ‘The Black Box Bellagio’, een casino waar men niet met geld speelt, maar met hun persoonlijke data. Vorig jaar lanceerde ze ‘I want to delete it all, but not now’ een escape room over de macht van de Big Tech… en waar je maar niet uit kunt ontsnappen. De escape room werd in september genomineerd voor een Gouden Kalf.

Nastia Cistakova is een illustrator en kunstenaar en dipt haar sociaal-kritische werk in een saus van ellende en nihilisme. Haar praktijk richt zich tot het maken van schilderijen, tekeningen, animaties, videokunst, performance en games. Voorheen werkte Nastia onder andere voor De Correspondent, De Volkskrant, Tivoli Vredenburg en werkt op dit moment aan een kinderboek over kinderen die tegen troep vechten.