BLOOS de mannen – Marte Boneschansker

BLOOS de mannen – Marte Boneschansker

Ontdek de wereld van de mannen via een prikkelende audiobeleving vanuit je eigen cocon.

Lichamelijk, sensueel en open: een theatrale ervaring zonder gêne. Stoere mannen. Lieve mannen. Geile mannen. Huilende mannen. Dansende mannen. Boze mannen. Zwijgende mannen. Bange mannen. Zorgende mannen. Lachende mannen. Blozende mannen. Alle mannen.

Voor BLOOS de mannen ging Marte Boneschansker in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam?

Gelegen in een eenpersoonscocon luister je naar hun prikkelende verhalen. Iedere cocon neemt je mee in de geheimzinnige gevoelswereld van een andere man. De cocon beweegt, draait en trilt: in BLOOS de mannen geef je je over aan een sensuele zintuigelijke ervaring.

In 2018 maakte Marte BLOOS: een audioperformance in bed over vrouwelijke intimiteit. BLOOS de mannen is hierop het langverwachte vervolg.

“Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie. (…) Het is een van de bijzonderste ervaringen op het festival.” – Parool over Bloos op festival Over het IJ

‘Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.’ – ****NRC over Bloos

Marte Boneschansker maakt één-op-één documentair ervaringstheater. Gewapend met een microfoon en in vaste samenwerking met scenograaf Geartsje van der Zee ontwikkelt zij intieme, fysieke audiowerken die het midden houden tussen theater en installatie. Eerder maakt Marte BLOOS en TOURIST, de quarantainepodcast Waar we zijn en het audiowerk Stervelingen.

BLOOS de mannen is de winnaar van de BNG Bank Theater Stimuleringsprijs 2020.

Bekijk hier een impressie.