De muziekprogrammering van De Nacht van Ontdekkingen ligt dit jaar in handen van drie bekende muziekinstituten in Leiden. De programmeurs van Funked Up, 3voor12 Leiden en Nobel Award Leiden hebben voor De Nacht van Ontdekkingen een ware muzikale ontdekkingstocht geprogrammeerd. Van intieme en dromerige songwriters, langs dansbare groove met een randje naar psychedelische Sixties rock. Laat je meevoeren langs deze onontdekte muzikale pareltjes.

Nobel Award Leiden

De Nobel Award voor muziek is dé popcultuur prijs die muzikanten de ideale kickstart van hun carrière biedt door de samenwerking met professionals uit de industrie. Aanmelden staat vrij voor alle acts uit Nederland die popmuziek in de breedste zin van het woord maken (van singer/songwriter tot metal, van hip-hop tot EDM), zolang het maar eigen nummers zijn (geen covers) en er live op het podium gemusiceerd wordt. Op diverse locaties in de stad strijden elk jaar de deelnemers om de trofee en het bijbehorende prijzenpakket bestaande uit optredens op o.a. Werfpop, fotoshoot, waardecheques en studiotijd bij de befaamde Wisseloord Studios.

Funked Up Logo
Funked Up

Funked Up is een Leidse organisatie die zo’n 4x per jaar feesten organiseert met zowel grote bekende acts als opkomende kleine bands maar altijd met een Funky randje en/ of groovy beat! Voor de Nacht van ontdekkingen hebben de programmeurs op de drie verschillende podia een act geboekt. Ontdek de nieuwe funky grooves van Funked Up!

3voor12

3voor12 Leiden is hèt online, innovatieve, multimediale platform voor liefhebbers van (alternatieve) muziek uit Leiden en omstreken. De redactie is een team van circa 20 vrijwilligers met een passie voor de Leidse muziekscene. Zij interviewen, beschrijven en fotograferen lokale acts, festivals en evenementen; maar ook nationale en internationale acts tijdens hun concerten in de Leidse regio.

Daarnaast is 3voor12 Leiden de drijvende kracht achter het radioprogramma Live071 op Sleutelstad FM, waarin de Leidse muziekscene centraal staat. En, last but not least, organiseert 3voor12 Leiden vier keer per jaar Club 3voor12 Leiden: Een gratis toegankelijk event, waarin regionaal talent het podium van onze lokale poptempel Gebr. de Nobel betreedt. Ontdek het nieuwe talent dat 3voor12 voor de Nacht van Ontdekkingen geselecteerd heeft!