Nieuws

24
jul

Lui zijn is niet makkelijk

Lui zijn is niet makkelijk. Integendeel, lui zijn is hard werken. Pieter Post en zijn schildpad helpen je graag om deze kunst onder de knie te krijgen. Met de theatervoorstelling ‘De Schildpad, een ode aan de luiheid”.

Als je gewend bent van de ene afspraak naar de volgende te rennen. Als je dag gevuld is met allerlei zaken die gedaan moeten worden. Als je elke half uur je smartphone checkt om maar niets te hoeven missen. Dan zul je merken dat helemaal niets doen veel moeilijker gedaan is dan gezegd. Luiheid is de afwezigheid van elke beweging. Lui zijn is totale non-activiteit. Lui zijn doet de tijd stilstaan. Lui zijn is niet weten en vergeten. Als je dat lukt kom je weer op krachten, op scherpte en op nieuwe ideeën.

Luiheid is een sociaal randverschijnsel geworden. Het wordt geassocieerd met armoede en werkloosheid en zeker niet iets om na te streven. Maar dat is niet altijd zo geweest. Laat je door een slecht geweten over te weinig werken en te veel slapen niet verleiden tot overproductie en hyperactiviteit. Maak voortaan vaker gebruik van je sluimerende en diep verborgen talent om niets te doen

Laten we lummelen en lapzwansen, laten we flierefluiten en flaneren, laten we dagdromen en vooral lui zijn.

Geef je over aan het tempo van de schildpad. En begin daar mee door te kijken naar de voorstelling  van theatermaker Pieter Post. ‘De Schildpad – een ode aan de luiheid’.

Loop rustig naar de Hortus, vanaf 19.00 uur kun je al aanschouwen hoe Pieter zijn voorstelling langzaam opbouwt. De Schildpad, een ode aan de luiheid speelt om 21.00 uur en 22.30 uur. Deze voorstelling maakt deel uit van de de Slow Lane.

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.