Met het thema (kennismaken met) Jong Talent sluit het wetenschaps- en cultuurfestival Nacht van Ontdekkingen naadloos aan bij het BNG Cultuurfonds.

Dit fonds ondersteunt namelijk jong talent op cultureel vlak. De organisatie van De Nacht presenteert met trots de recente prijswinnaars op het gebied van circus, dans, theater en muziek. Zij zijn dit jaar op een speciaal BNG Cultuurfonds-podium te aanschouwen.

Circus

Melody Nolan is met haar voorstelling Haven de winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2021. Ontdek in haar dynamische handstandact hoe je met jezelf omgaat en wie er eigenlijk de baas is.

Dans

X_YUSUF_BOSS is met zijn producties de winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2022. Ontdek hoe Yusuf je jouw plek in de wereld laat zien aan de hand van die van anderen.

Theater

Marte Boneschansker won met BLOOS de mannen de BNG Bank Theater Stimuleringsprijs 2020. Ontdek de wereld van de mannen en geef je over aan een prikkelende sensuele zintuigelijke ervaring vanuit je eigen cocon.

Muziek

Thomas Dulfer won in 2019 de BNG Bank Muziekprijs en was dat jaar young artist in residence bij de Nationale Jeugdorkesten Nederland. Ontdek wat er met het hart gebeurt als het live versterkt wordt tijdens het spelen en hoe zijn passies voor het hart en de fagot op een indrukwekkende manier versmelten.