Nieuws

19
sep

Festival Nacht van Ontdekkingen terug van weggeweest

Kennisfestival trekt ruim twee en half duizend bezoekers

Leiden, 19 september 2022 – De organisatie van de Nacht van Ontdekkingen kijkt – ondanks het slechte weer – terug op een succesvolle editie van het leukste cultuur – en kennisfestival van Zuid Holland afgelopen zaterdag. Eindelijk kon het festival na twee jaar Corona weer doorgaan en is alles uit de kast getrokken om de bezoekers opnieuw kennis te laten maken met de Nacht van Ontdekkingen. Zo’n 2.500 bezoekers – waarvan een derde jongeren – genoten de afgelopen editie van de nieuwe opzet van het festival.

Jonge makers, onderzoekers en kunstenaars
De Nacht van Ontdekkingen bood een podium aan jong talent. Op het terrein van het Academiegebouw van Universiteit Leiden, Hortus botanicus en de Oude Sterrewacht genoten bezoekers van een ware ontdekkingstocht langs optredens, exposities, debatten, workshops en inspirerende lezingen rondom de thema’s kunst en wetenschap. Door de hevige regen is een aantal onderdelen verplaatst of afgelast, maar dat mocht de pret niet drukken. Organisator Alexander Mouret: “Het is prachtig om te zien dat de Nacht weer terug is in Leiden, de nieuwe richting bleek een groot succes bij de vele bezoekers die ondanks het slechte weer in grote aantallen op ontdekkingstocht zijn gegaan naar de nieuwe talenten in kunst en wetenschap”.

Doorontwikkeling
Waar de editie van dit jaar  nog bewust kleinschalig is gehouden, is het de ambitie om het festival van kunst en wetenschap zich stevig door te laten ontwikkelen richting 2023 en verder. Met een programmering die zowel de jongere als oudere doelgroep bedient, maar met veel ruimte voor jong talent.  “Uiteindelijk zou heel Nederland kennis moeten kunnen maken met de parels van dit festival”, aldus Mouret. “Die doorontwikkeling heeft zeker een aantal jaren nodig ”.

Over de Nacht van Ontdekkingen
De achtste editie van de Nacht van Ontdekkingen, limited edition is een samenwerking van Leiden&Partners, Cultuurfonds Leiden, de Universiteit Leiden en Gemeente Leiden. De organisatie is in handen van Alexander Mouret, Marloes&Co uit Leiden, Marlijn Kok en Renée Schmidt uit Leiden.

De Nacht van Ontdekkingen is een initiatief van Cultuurfonds Leiden en Leiden&Partners in samenwerking met de Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en diverse Leidse culturele instellingen.

Over Leiden&Partners
Leiden&Partners is de organisatie om Leiden regionaal en (inter)nationaal op de kaart te zetten als Stad van Ontdekkingen. Daarbij richt Leiden zich op bewoners, bezoekers, talenten en bedrijven en staan de pijlers Cultuur & Kennis centraal. www.leiden.nl.

Over Cultuurfonds Leiden
Cultuurfonds Leiden is een uniek investeringsfonds, opgericht om de cultuursector te versterken. Het fonds investeert in projecten die cultureel ondernemerschap bevorderen en stimuleert samenwerking tussen cultuur en andere sectoren, waaronder het bedrijfsleven en de kennissector. www.cultuurfondsleiden.nl..

Foto: Annick Elzenga

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.