Nieuws

25
mei

Festival Nacht van Ontdekkingen dit jaar op 17 september

Credits: Mark de Haan

Leiden, 25 mei 2022 – De datum voor het festival Nacht van Ontdekkingen – waar arts en science samenkomt –  is geprikt. Op zaterdag 17 september is het gebied rondom de Hortus botanicus weer als vanouds het festivalterrein van het festival Nacht van Ontdekkingen. Twee jaar op rij kon het festival vanwege corona niet doorgaan, maar dit jaar maakt het een weergaloze ‘comeback’ als onderdeel van het jaar Leiden, European City of Science.  

Accent op jonge generatie
Met de comeback van het festival, slaat de organisatie meteen ook een nieuwe weg in. Natuurlijk gestoeld op kunst, wetenschap en kennis, richt de organisatie zich dit jaar nadrukkelijker dan ooit op de jonge generatie. Met op het festivalterrein plekken voor jonge onderzoekers, beginnende makers, muzikanten en kunstenaars.

Programma
In het jaar waarin nieuwsgierigheid voorop staat, programmeren jonge ambassadeurs van de Nacht van Ontdekkingen een gevarieerd programma. Van de Engelse journalist, filmmaker en auteur Oobah Butler over ‘het beste restaurant dat nooit bestond’ tot Yori Ettema over ‘het gevaar en de mogelijkheden van deepfakes’. Een dynamisch avondprogramma met ook aandacht voor muziek. De muziekprogrammering ligt dit jaar in handen van FunkedUp, 3 voor 12 Leiden en Nobel Award Leiden.

Voorverkoop gestart
Deze week is gestart met de voorverkoop van kaarten aan het festival Nacht van Ontdekkingen op zaterdag 17 september. De deuren van het festivalterrein (Academiegebouw Universiteit en de Hortus botanicus inclusief alle gebouwen alsook het terrein rondom de Oude Sterewacht) gaan open om 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur. Om middernacht komt het festival tot een einde.  Wie voor 1 juli boekt, maakt gebruik van een vroegboekkorting.  Meer over het programma en de vroegboekkorting is te vinden op nachtvanontdekkingen.nl/tickets.

Over de Nacht van Ontdekkingen
De achtste editie van de Nacht van Ontdekkingen is een samenwerking van Leiden&Partners, Cultuurfonds Leiden, Universiteit Leiden en Leiden Kennisstad gesteund door een aantal partners. De organisatie is in handen van Marloes&Co uit Leiden.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.