Ambassadeurs

Eslin, Omar en Sophie: drie twintigers nemen ons mee op een ontdekkingsreis waar cultuur, wetenschap en maatschappij vernieuwende blikken werpen op de thema’s die hen bezighoudt. Onze positie in de digitale wereld, culturele identiteit en eetgedrag. Via optredens, exposities, debatten, workshops en lezingen bieden zij ruimte aan nieuwe ideeen en andere geluiden.

Pak een lekker biertje en schuif aan bij een van de sprekers! Of ga zelf aan de slag tijdens een workshop. Doe, dans, luister, kijk en voel. Eet, leer, ontmoet en ontdek tijdens het kennis – en cultuurfestival op zaterdag 13 november!

Eslin (26), freelance filmmaker, editor en dagdromer wil een thema neerzetten dat mensen aan het denken zet. Het internet intrigeert haar. “Over het internet en de invloed daarvan op de mens wordt vaak in extremen gepraat. Het is of een modern walhalla waar alles mogelijk is, of de ondergang van de mens. Ik wil dat de bezoekers van de Nacht zelf op zoek gaan naar en ervaringen opdoen met de verschillende kanten van de digitale wereld. Niet in angst of euforie, maar in oprechtheid. En die oprechtheid begint bij zelfreflectie. Kom naar de Nacht van Ontdekkingen en ontdek je ‘digitale’ zelf!

Omar (22), storyteller en student Egyptologie studeert aan de Universiteit Leiden. Als kind van een Nederlandse moeder en een Egyptische vader laveert hij tussen oost en west. Tijdens de Nacht van Ontdekkingen onderzoekt Omar wat het betekent om te migreren, welke vragen het oplevert en welke kansen. “We zullen altijd in beweging zijn, laten we daar eens bij stil staan. Het doel is niet om iemands mening over migratie te veranderen, maar via persoonlijke verhalen zich te verdiepen in ‘die ander’. Ik hoop de bezoekers aan de Nacht te kunnen verrassen met verhalen over identiteit, keuzes en aanpassingsvermogen. Als je met een open mind binnenkomt, vertrek je met een bredere horizon”

Sophie (21), levensgenieter en student klimaat econometrie is op weg naar haar diploma. Tijdens de coronacrisis kreeg ze steeds meer oog voor de natuur. “Mijn waardering voor groen, dieren en wildernis is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Ik vind het oprecht jammer dat dit steeds meer verloren lijkt te gaan. In mijn zoektocht naar zaken die grote impact hebben op het welzijn in de wereld, kwam ik al snel uit op de invloed van ons eetgedrag op onze omgeving en onszelf. De wereld is te mooi om op te eten! Tijdens de Nacht geven we de bezoekers een voorproefje op de toekomst van onze relatie met eten en welke keuzes we kunnen maken om de aarde zo groen mogelijk te houden.”